Ons erfgoed

De Nyen aenwas is bezig het culuur-historische erfgoed van Dinteloord bestaande uit foto's, albeeldingen en geschriten veilig te stellen voor het nageslacht.

Dat gebeurt door deze digitaal op te slaan in een centraal landelijk systeem. Dit systeem wordt beheerd door Picturae. Daarbij zijn diverse musea, erfgoedinstellingen en heemkundekringen aangesloten.

Enkele vrijwilligers van de Nyen aenwas gebruiken het systeem Memorix Maior om gegevens die ontbreken bij de afbeeldingen aan te vullen. Voorbeelden:

- namen van personen die op een foto staan

- beschrijving en geschiedenis van een gebouw (woonhuis, boerderij, kerk, fabriek)

- datering en locatie

Wij kunnen uw hulp daarbij goed gebruiken! Heeft u informatie stuur die dan via email naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of maak gebruik van het formulier dat u hier kunt vinden. Vermeld altijd het objectnummer!

Als u hier klikt komt u op de startpagina van alle collecties van de Nyen aenwas. Wij zijn daar nog mee bezig, dus e.e.a. is nog niet compleet! Aan de rechterzijde kunt u een keuze maken of een selectie doen op basis van een aantal steekwoorden die getoond worden.  

Als u wat meer gericht de collecties wil bekijken, klik dan hier